Apr 9, 2009

Bergen, downtown

Yesterday we met some friends downtown. And while we were waiting for all of them to arrive, I took the liberty to shoot som random pictures to capture the mood of the city. They're converted to greyscale to enhance the mood. Let me know what you think. There might be more shots like this in the future, as I practice and improve my skills.3 comments:

 1. Be careful asking people about what they think, we are all so very different :)

  Like you first picture, those to kids are such fun to look at, so would have liked more of them and less of the taxi and people in the background.
  Second picture is very simple, but not sure b/w does it any favours.
  Third picture I like, maybe a little more shopwindows on the right would have been nice. But in my opinion the best of the three.

  I can see the weather is nice in Bergen this easter :) Hope you all had a nice trip :)

  ReplyDelete
 2. Men det er jo akkurat det jeg vil :) Ha flere innfallsvinkler på hva jeg kan gjøre bedre til neste gang. Ang bilde nummer 1, skulle jeg nok hatt et lavere f stop for å gjøre bakgrunnen diffus. Det 3 bildet ble slik det ble. Synes og det var det beste. Forsøkte egentlig å få med mye mer bygg rundt musikanten, for å fremheve at han satt alene. Men da ble det for mye støy rundt. Det 2 bildet ble svart hvitt fordi de to første var det :)

  ReplyDelete
 3. Er enig med Lene vedr bilde 1 - det burde enten vært mindre støy eller som du sier selv vært mer uklar støy.
  Forstår det slik at du har konvertert bildene fra farge. Jeg synes nemlig bildene er littegranne.... vet ikke om blass er det rette ordet, men det er på en måte noe som mangler. Jeg lærte på fotokurs at sv/hv bilder skal ha hele spekteret av gråtoner inkludert svart til hvitt men er litt usikker på om dette er tilfellet i disse bildene - det kan selvsagt ha med min PC skjerm å gjøre. Jeg har ikke konvertert så mye til sv/hv selv, men innbiller meg at kanskje det i mange tilfeller kan være lettere å få de bra om man fotograferer i sv/hv - da har man jo også muligheten til bruk av gulfilter som gir en god effekt.

  ReplyDelete