Apr 29, 2009

Plum tree - Close up :)

My Mom requested som close-ups of the plum tree flowers. Here they are, as best as I can do without a macro lens.


And in the end some leaves from one of our red rose bushes in the garden

4 comments:

 1. Du får dessverre ikke noen tekniske kommentarer fra meg ala de du fikk i Nettfoto bloggen - dertil strekker ikke kunnskapene mine til... Dog jeg skulle fryktelig gjerne lære hva annen ISO osv som noen foreslo ville gjøre....

  Meeeen... Jeg kan jo prøve å komme med litt andre typer innspill! Som f.eks. at jeg likte godt kontrasten mellom den grønne bakgrunnen og det rød-lilla i rosebusken, den stikker seg godt frem og jeg synes nesten det er litt 3D aktig. Men dessverre ser busken litt.... puslete? ut. Hvordan var lysforholdene da bildet ble tatt? Kanskje det har noe med det å gjøre, jeg er litt usikker...

  Når det gjelder plommetreet synes jeg det store antagelig ville vært det beste hvis ikke det hadde vært for mørkt. Synes de andre på Nettfoto var ganske mange hakk bedre - det viser jo bare hva lys har å si for bildet...

  ReplyDelete
 2. Ulempen med det store bildet i denne posten, er at det er alt for mye motlys. Dersor blir blomstene alt for mørke. I posten på nettfoto, kommer solen inn fra siden. Og som du har observert; lys er alfa omega på sånne bilder. I alle fall synes jeg det.

  ISO: Oi... kan hende jeg forklarer dette feil. Men det har med lyssensitiviteten å gjøre på "filmen". Øker du ISO settingen, så kan du ofte øke lukkerhastigheten (men beholder samme apperatur setting), eller så kan du endre aperatursetting, men beholde lukker hastigheten. Ulempen med dette er at du kan risikere kornete bilder.

  Eksempel: Jeg forsøker ofte å ta bilder inne uten blits, men når jeg da har et håndholdt kamera får jeg ofte "shake" på bildene fordi jeg må ha lang lukkertid. DEtte kan jeg kompensere for ved å øke ISO settingen. Da kan jeg øke lukkerhastigheten, men beholde skarpheten. Bildet i blogposten etter denne posten (nyere dato) er tatt inne, uten blits men med en høyere ISO setting en det jeg normalt ville brukt under lyssterke forhold :)

  ReplyDelete
 3. ISO er en av de tingene jeg faktisk forstår meg på, men det jeg IKKE forstår er hvorfor folk sier at "hvis du hadde brukt høyere ISO ville bildet ha blitt bedre". Ved bevegelse kan jeg forstå det - enten det er du eller motivet som beveges. Men forstår det ikke når et bilde er for mørkt - det gjør jo ikke lyssettingen noe bedre... Men så har jeg heller aldri påstått at jeg er særlig intelligent, og det er like greit... *ler*

  Når det er sagt - ettersom jeg ikke er noe særlig pedagogisk anlagt skal jeg henvise hit når folk spør! For det var en veldig god forklaring...

  ReplyDelete
 4. Den "vanemessig evaluerende moren" (man blir sånn av et langt liv som lærer) synes at disse bildene var skikkelig bra :) Rundtomrundts fotograf vet at det ikke er alltid hun sier det! Øvelsels gjør mester sønn!

  ReplyDelete